Změna designu našich stránek

Jak jste si již jistě všimli, s novým rokem 2015 jsme poněkud pozměnili design našich stránek. Při této změně jsme měli na mysli především zpřehlednění stránek a vytvoření jasného a jednoznačného schématu, ve které naši čtenáři a příznivci najdou rychle to, co hledají. Pojďme si krátce tyto změny popsat.

Stránka našeho webu je rozdělena na čtyři jasně rozlišitelné části.

Záhlaví stránek

Obsah a funkce záhlaví stránek slouží především k jednoznačné volbě toho, co si chce návštěvník našich stránek odnést.

Vzáhlaví, kromě volby Domovská stránka, která vrací čtenáře do "výchozího postavení", kdy je ve střední části zobrazen blog s aktuálními příspěvky, obsahuje možnost volby zobrazení celé řady informací. Informací z kterých se můžete dozvědět něco o vlastním tématu Smart Grid - Úvod i naší platformě a jejích členech - O nás. Následuje blok, ve které se dozvíte, co všechno Vám může naše sdružení nabídnout, tedy Služby a Akce. O akcích je vhodné se zastavit. Na této stránce jsou uvedeny ty akce, které naše platforma pořádá a nebo je jejím spolupořadatelem nebo oficiálním partnerem. Informace obsažené na této stránce můžete nalézt i na dalších místech našeho web-u, v části Doporučujeme nebo ve střední části, kde o nich většinou píšeme v rámci pozvánky, krátké aktuality nebo ve zprávě o tom, jak ta která událost proběhla. Následující volba SVA je určena pouze členům platformy, kterými se můžete samozřejmě stát také. Informace o tom jak, pak naleznete na stránce, na kterou se dostanete prostřednictvím volby Členství. Pro ty, kteří dávají přednost rychlé informaci ze sociálních sítí, nabízíme možnost napojit se na naše webové stránky prostřednictvím jejich zrcadla, facebookové stránky nebo formou zprávy, tweetu. Informace, kde je nás možné na sociálních sítích nalézt, poskytne stránka, na kterou se dostanete volbou Sociální sítě. Možnosti voleb v záhlaví pak zakončují Kontakty, kde se dozvíte koho a jak je možné kontaktovat dalšími, tradičnějšími formami.

Střední část

V záhlaví střední části je místo pro nezbytnou reklamu. Můžete tam, budete-li mít zájem, nalézt i reklamu vaší. Stačí nás kontaktovat, rádi vám nabídneme umístění vaší reklamy.

Zbytek celé střední části je místem, na které naleznete informace stěžejní a hlavně aktuální. Střední část je v podstatě aktualizovaný blog příspěvků. Při vstupu na naše stránky je zobrazeno pět až osm posledních příspěvků, po volbě jednoho z nich pak jeho kompletní detail. V záhlaví každého příspěvku jsou, kromě jeho názvu, zobrazeny tzv. štítky, které příspěvek z hlediska jeho obsahu i formy charakterizují. Výběrem jednoho z příspěvků pak můžete získat seznam stejně označených příspěvků dalších. Prostřednictvím ikon v zápatí každého příspěvku pak můžete jeho obsah publikovat vybranými tradičními službami. V zápatí celé střední části pak můžete využijete možnost "listování" ve starších příspěvcích.

Levý sloupec

Přidání levého sloupce, označeného jako Doporučujeme, je asi největší letošní změna. V tomto sloupci jsou soustředěna krátká doporučení na akce, které naše platforma pořádá, je jejich spolupořadatelem nebo oficiálním partnerem. I v této části může být informace o akci vaší, stačí nás kontaktovat, rádi vám nabídneme umístění odkazu na vámi pořádanou akci.

Pravý sloupec

Pravý sloupec, který se v podstatě nezměnil, pouze jsem poněkud přeskládali pořadí jeho jednotlivých částí.

Je místem, ve které naleznete všechny ostatní důležité a zajímavé informace, ale také místem, kde se můžete stát aktivním návštěvníkem našich stránek, napsat nám mail, přidat se k naším příznivcům na Facebooku, přihlásit se k odběru našich tweetů.

Budeme rádi, pokud nám dáte vědět, jak se vám naše stránky líbí, poslali náměty, co byste na nich chtěli zlepšit. Přivítáme samozřejmě také i náměty, týkající se odborné náplně, případě všeobecně i názory na činnost naší platformy. Máte-li nějaké zajímavé myšlenky vážící se k tématu Smart Grid nebo k tématům příbuzných, můžete je zformulovat do podoby článku, který velice rádi na našem blogu publikujeme. Je to jen a jen na vás, nebráníme se jakékoliv formě spolupráce...

Váš administrátor webu www.smartgridcz.eu, smartgridcz@gmail.com
webu zájmového sdružení Česká technologická platforma Smart Gird
a pevně věřím, že i webu vašeho.