Parlamentní seminář k problematice NAP SG - prezentace a ČT

Seminář, organizovaný hospodářským výborem – podvýborem pro energetiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, se uskutečnil dne 25.9.2018 v prostorách hospodářského výboru.

Informace o průběhu semináře nabízíme nyní i ve formě prezentací, která na něm zazněly. Zároveň doplňujeme odkaz na informaci o semináři, která zazněla v České televizi.


Prezentace

S prezentacemi a v panelových diskusích vystoupili vedoucí představitelé ERÚ, OTE, České technologické platformy smart grids, ČVUT, VUT, ČEZ Distribuce, PREdistribuce, E.ON Distribuce, Svazu moderní energetiky, Svazu zaměstnavatelů v energetice, zástupci dodavatelů technologií, zástupci provozovatelů OZE atd. Prezentace se kterými na semináři vystoupili někteří z jeho účastníků nabízíme ke stažení.


Seznam prezentací:

  • Národní akční plán pro chytré sítě - NAP SG, Ing. Jiří Borkovec, výkonný ředitel, Česká technologická platforma Smart grid
  • Národní akční plán pro chytré sítě - NAP SG, Ing. Jaromír Beran, CSc., předseda představenstva, Česká technologická platforma Smart grid
  • Rozvoj smart grids z pohledu provozovatele městské distribuční sítě, Ing. Milan Hampl, předseda představenstva a ředitel PREdistribuce, a.s.
  • Data-hub - úloha OTE při tvorbě konceptu obchodního datového uzlu, Aleš Tomec, OTE, a.s.
  • Vyhodnocení pilotních projektů SG z pohledu komunikace a budoucí vize, doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D., VUT v Brně
  • Chytré sítě jsou nutností pro energetiku 21. století, Ing. Jakub Maščuch, Ph.D., Energetické systémy budov, zástupce vedoucího ČVUT UCEEB, Buštěhrad
  • Chytré sítě pohledem chytrého spotřebitele, Jan Palaščák, Amper Holding, a.s.
  • Legislativní bariéry rozvoje akumulace, Mgr. Pavel Doucha, Doucha Šikola, advokáti s.r.o.
  • Národní akční plán pro chytré sítě, Stanislav Chvála, ředitel divize strategie, Nano Energies a. s.
  • NAP SG Role a aktivity ČEPS, a.s., Karel Vinkler, ředitel sekce Inovace a rozvoj nových technologií, ČEPS, a.s.

K dipozici je celý soubor přednášek ve formátu zip.

Informace o semináři v ČT


O semináři informovala Česká televize ve svém pravidelném pořadu Týden v politice, vysílaném dne 30.9.2018 na kanále ČT24. Na část, týkající se semináře, ve kterém vystoupí ministryně paní Marta Nováková a výkonný ředitel České technologické platformy pan Jiří Borkovec, se můžete podívat zde (odkaz vede na stránky uvedeného pořadu na webu České televize):

Týden v politice - Plnění akčního plánu pro chytré sítě


________________________________________________________________________
Download ze stránek České technologické platformy Smart Grid využívá technologii Google.
Stahování z výše uvedených odkazů zahájíte po zobrazení náhledu stiskem kláves Ctrl+S nebo volbou v menu (symbol pro download).
Soubory ve formátu pdf jsou čitelné pomocí software Adobe® Reader®. V případě, že tento software nemáte k dispozici, můžete jej získat zdarma zde.